Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας - iefimerida.gr

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δρόμο για την αξιοποίηση των ακινήτων που διαχειρίζεται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανοίγει η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή. Αυτή προβλέπει τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας ΑΕ».

Κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ εξέφρασαν τις ενστάσεις τους, επαναφέροντας το ζήτημα της διάκρισης του ρόλου Κράτους και Εκκλησίας. Παρόλα αυτά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι το κόμμα του κατ΄ ανοχή και κατ΄οικονομία δεν θα αντιταχθεί στην τροπολογία. Ετσι η επίσημη τοποθέτηση του κόμματος στην τροπολογία, όπως διατυπώθηκε από τον εισηγητή του Δημήτρη Γάκη, ήταν «παρών».

«Κατά» δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας ότι σκοπός της τροπολογίας είναι αυτή η περιουσία να αξιοποιηθεί μέσω της εταιρείας που θα συσταθεί και η οποία θα υπογράφει συμβάσεις με ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους. «Η θέση μας είναι καθαρή για την ανάγκη διαχωρισμού του ρόλου της Εκκλησίας από το Κράτος», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ