Ηλιακό αεροπλάνο υπόσχεται να αντικαταστήσει τους δορυφόρους [βίντεο] - iefimerida.gr

Ηλιακό αεροπλάνο υπόσχεται να αντικαταστήσει τους δορυφόρους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H «ηλιοκινούμενη» αεροπορία είναι ακόμα στα σπάργανα, ωστόσο μία νέα εφεύρεση υπόσχεται να πάει την τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα . Μπορεί να μην δείτε σύντομα μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη να κινούνται με ηλιακή ενέργεια, ωστόσο τα μη επανδρωμένα σκάφη είναι μία ενδιαφέρουσα αρχή. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Sοlara της Titan Aerospace.

Όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο το Spectrum: «Το Solara μπορεί να ανυψωθεί στα 20.000 μέτρα και στη συνέχεια να παραμείνει εκεί για πέντε χρόνια, λειτουργώντας εξ ολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια. Λειτουργεί κάπως σαν ένας δορυφόρος, με τη διαφορά ότι είναι σημαντικά φθηνότερο και πολύ πιο ευέλικτο και φυσικά μπορείτε να το πάρετε πίσω όταν τελειώσει την αποστολή του.»"

Η Solara 50 είναι πραγματικά τεράστια: Το άνοιγμα των φτερών της είναι περίπου 45 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 113 κιλών σε «ατμοσφαιρική τροχιά» και στη συνέχεια να παραμείνει λειτουργικό χάρη σε 3.000 ηλιακούς συλλέκτες που μπορούν να παράγουν 7 kW ηλεκτρικής ενέργειας

Οι δυνατότητες που προσφέρουν αυτά τα ηλιακά αεροπλάνα είναι πολλές, αφού μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση των πυρκαγιών, στην παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές και σε όλα τα είδη των επιστημονικών αποστολών (παρακολούθηση των ωκεανών, παρακολούθηση κοσμικών ακτίνων, ατμοσφαιρική επιστήμη, παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών, κλπ). Εν γένει, σχεδόν ότι θα έκανε και ένας δορυφόρος, αλλά με ελάχιστο κόστος και δυνατότητα επιστροφής στη Γη μετά το πέρας της αποστολής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ