Στουρνάρας: Το Δημόσιο θα ωφεληθεί 524 εκατ. ευρώ από την πώληση των Λαϊκών Λαχείων - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Το Δημόσιο θα ωφεληθεί 524 εκατ. ευρώ από την πώληση των Λαϊκών Λαχείων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην εκτίμηση ότι το ΑΕΠ μπορεί να πάει καλύτερα από τις προβλέψεις έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την πώληση των κρατικών λαχείων.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία έχουν θετικό πρόσημο» ότι «οι δημοσιονομικές εξελίξεις είναι μέσα στους στόχους» και οι παραγωγικοί δείκτες, κυρίως ο τουρισμός, έχουν αυξητικές τάσεις.

«Αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι ίσως το εθνικό προϊόν φέτος θα κυμανθεί καλύτερα από τις προβλέψεις», εκτίμησε.

Αναφερόμενος στην πώληση των κρατικών λαχείων ο υπουργός ανέφερε ότι το συνολικό όφελος του Δημοσίου θα είναι 524 εκατ. ευρώ, καθώς θα εισπραχθούν άμεσα 190 εκατ. συν 334 εκατ. που θα είναι η διαφορά από αυτά που θα έπαιρνε το Δημόσιο ως κρατικό όφελος από αυτά που παίρνει τώρα με τη σύμβαση.

Eνταση στην Επιτροπή -Αποχώρησε η αντιπολίτευση

Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσφυγή της κυβέρνησης για μία ακόμη φορά στη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί η σύμβαση ιδιωτικοποίησης των κρατικών λαχείων.

Τι είπε το ΠΑΣΟΚ για τις διακοπές του Τσίπρα

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προτίμησε να επικαλεστεί δημοσιεύματα που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει διακοπές σε σπίτι επιχειρηματία, ενώ αργότερα υποβάθμισε τη σημασία της διαδικασίας, υπενθυμίζοντας πως με βάση προηγούμενη απόφαση της Βουλής, «οι συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ έρχονται στη Βουλή για ενημέρωση- αυτή έρχεται για ψήφιση».

Κατά της διαδικασίας τάχθηκε ωστόσο η ΔΗΜΑΡ, με τον Νίκο Τσούκαλη να σχολιάζει πως «μόνον υποψίες κινεί στον πολίτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος» και πως οι εξηγήσεις του υπουργού «δεν είναι πειστικές στο να απαντήσουν γιατί δεν μπορούσε η σύμβαση να ψηφιστεί την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη».

Σφοδρή υπήρξε η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με την εισηγήτριά του, Δ. Χαραλαμπίδου να καταγγέλλει «βάναυση παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και των διαδικασιών του κοινοβουλευτικού έργου».

«Η σύμβαση είναι σκανδαλώδης και χαριστική για δύο μεγάλους ομίλους. Ξεπουλάτε το τεράστιο έσοδο των κρατικών λαχείων για 12 χρόνια και συνεχίζετε και μετά. Θα αποχωρήσουμε σήμερα, γιατί δεν θέλουμε με κανέναν τρόπο να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτές τις καταχρηστικές ενέργειες στις οποίες προβαίνετε» ανέφερε η κ. Χαραλαμπίδου.

Από πλευράς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Κ. Γιοβανόπουλος παρατήρησε πως «η κυβέρνηση επιλέγει μία διχαστική και αντικοινοβουλευτική πρακτική. Προσπαθείτε να συλλέξετε την ψήφο σε ένα τμήμα διακοπών της Βουλής -κάτι που μας βρίσκει τελείως αντίθετους, όπως και η εκχώρηση του εθνικού πλούτου».

«Πρόκειται για μία ακόμη σκανδαλώδη σύμβαση» παρατήρησε ο Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή). «Όλα τα νούμερα σας διαψεύδουν και το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο από το 2009, όταν αναλάβατε το θεάρεστο έργο της σωτηρίας μας».

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών, αμέσως μετά τις ομιλίες των εισηγητών της συμπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ