Jaguar XJ: Η πολυτελής βρετανική λιμουζίνα κατεβαίνει στα 2.000 κυβικά - iefimerida.gr

Jaguar XJ: Η πολυτελής βρετανική λιμουζίνα κατεβαίνει στα 2.000 κυβικά

Jaguar XJ: Η πολυτελής βρετανική λιμουζίνα κατεβαίνει στα 2.000 κυβικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανάγκη για οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων δεν κάνουν διακρίσεις και παίζουν σημαντικό ρόλο και στην κατηγορία πολυτελείας. Έτσι λοιπόν ένας παραδοσιακός εκπρόσωπος της τελευταίας, η Jaguar XJ, η μεγάλη λιμουζίνα της βρετανικής εταιρείας, όχι μόνο ανανεώνεται, αλλά αποκτά και κινητήρα 2.000 κυβικών.

Και μάλιστα τετρακύλινδρο, καθώς πρόκειται για το γνωστό turbo των 240 ίππων που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Range Rover Evoque και εδώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Παράλληλα πέρα από οικονομία (μέση κατανάλωση 9,3 λίτρα και στο μέλλον 8,5 με σύστημα start stop) εξασφαλίζει και επιδόσεις, καθώς το 0-100 ολοκληρώνεται σε 7,5 δεύτερα και η τελική ξεπερνά τα 240.

Κατά τα άλλα η XJ φρεσκάρεται προκειμένου να ακολουθήσει τα δεδομένα που εισήγαγε στην κατηγορία η νέα Mercedes S-Class. Έτσι

στην τελευταία εκδοχή της θα ξεχωρίζει από τις καινούριες ζάντες των 18 ιντσών, ενώ ο επιβάτης θα αντιλαμβάνεται άμεσα πως βρίσκεται στην ανανεωμένη από το μηχανισμό που κλείνει αυτόματα τις πόρτες. Από κει και πέρα το εσωτερικό, ειδικά στην μακριά έκδοση με το μεγάλο μεταξόνιο, είναι ακόμα πιο πολυτελές και high tech, με καθίσματα που παρέχουν δυνατότητα μασάζ, κλιματισμού και εξαερισμού και ρυθμίζονται ως προς την κλίση τους, με τροποποιημένη οροφή για μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος, με καινούργιο πίσω υποβραχιόνιο που συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες και βέβαια με αναβαθμισμένα συστήματα multimedia.

Jaguar XJ: Η πολυτελής βρετανική λιμουζίνα κατεβαίνει στα 2.000 κυβικά | iefimerida.gr 0
Jaguar XJ: Η πολυτελής βρετανική λιμουζίνα κατεβαίνει στα 2.000 κυβικά | iefimerida.gr 1
Jaguar XJ: Η πολυτελής βρετανική λιμουζίνα κατεβαίνει στα 2.000 κυβικά | iefimerida.gr 2
Jaguar XJ: Η πολυτελής βρετανική λιμουζίνα κατεβαίνει στα 2.000 κυβικά | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ