Ούτε ένας φοιτητής: Από 25.000 μαθητές στη Λιβερία, κανείς δεν πέρασε στις εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο - iefimerida.gr

Ούτε ένας φοιτητής: Από 25.000 μαθητές στη Λιβερία, κανείς δεν πέρασε στις εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο

Ούτε ένας φοιτητής: Από 25.000 μαθητές στη Λιβερία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος, τον επόμενο μήνα, οι φοιτητές δεν θα δουν κανένα νέο πρόσωπο ανάμεσά τους. Οι πρωτοετείς είναι είδος υπό εξαφάνισης στο Πανεπιστήμιο της Λιβερίας. Γιατί ούτε ένας, από τους 25.000 μαθητές, δεν «πέρασε» στις εξετάσεις.

Η πρόεδρος της χώρας δεν μπορούσε να πιστέψει το γεγονός ότι κανένας μαθητής δεν κατάφερε να γράψει επαρκώς στις εισαγωγικές εξετάσεις. «Δεν είχαν ενθουσιασμό και βασικές γνώσεις αγγλικών», αποφάνθηκε το University of Liberia, ένα από τα δύο κρατικά πανεπιστήμια της χώρας.

Η Λιβερία προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τον εμφύλιο πόλεμο. «Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ακόμη σε χάος», παραδέχθηκε η Πρόεδρος, Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ, που έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης. Τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν βασικό εκπαιδευτικό υλικό, ενώ οι καθηγητές έχουν ελάχιστα προσόντα σύμφωνα με το BBC. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ούτε ένας μαθητής δεν πέρασε στις εξετάσεις, οι οποίες μάλιστα κόστισαν 25 δολάρια σε κάθε έναν από αυτούς.

Η υπουργός Παιδείας, Ετμόνια Ντέιβιντ- Τάρπι, που χαρακτήρισε τη συνολική αποτυχία σαν «μαζική δολοφονία» σκοπεύει να συναντηθεί με τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου. Εκείνοι όμως διεμήνυσαν πως δεν πρόκειται να αποφασίσουν με συναισθηματικά κριτήρια και πως εμμένουν στην απόφασή τους ότι όλοι οι μαθητές «κόπηκαν» στις εξετάσεις.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ