Στον «άξονα Πούτιν» το ΚΚΕ- Η Παπαρήγα καταδικάζει την πιθανή επέμβαση στη Συρία - iefimerida.gr

Στον «άξονα Πούτιν» το ΚΚΕ- Η Παπαρήγα καταδικάζει την πιθανή επέμβαση στη Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη ανησυχία του για μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εκφράζει το τελευταίο διάστημα το ΚΚΕ, το οποίο καλεί την κυβέρνηση να μην δώσει καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση της στη Βουλή προς τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατήγγειλε την στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας κατά του καθεστώτος Ασαντ, ενώ χαρακτήρισε την κατηγορία των αντικαθεστωτικών ομάδων περί χημικών όπλων «ατεκμηρίωτη».

Ως αποδείξεις, η κ. Παπαρηγα παρουσίασε την διάψευση της κυβέρνησης της Συρίας, αλλά και την τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, το οποίο αποκάλεσε την κατηγορία «προβοκάτσια» και επισημαίνει αντιθέτως πως τον Μάιο του 2013 υπήρξαν καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από αντικαθεστωτικές ομάδες.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερη την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς και επιρρίπτει στις ελληνικές κυβερνήσεις μεγάλες ευθύνες γιατί διέθεσαν την Βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές υποδομές, στηρίζοντας τους προηγούμενους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εμπλέκοντας τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Μετά και την «κάλυψη» που παρείχε στο συριακό καθεστώς, ο Περισσός φαίνεται πως κινείται στη φιλορωσική τροχιά, η οποία έχει στενές σχέσεις με τον Μπασάρ Αλ Ασαντ και βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ