Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου στην Ιαπωνία: Ο Εψιλον «καρφώθηκε» στη βάση [βίντεο] - iefimerida.gr

Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου στην Ιαπωνία: Ο Εψιλον «καρφώθηκε» στη βάση [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ατυχής και η δεύτερη απόπειρα του Ιαπωνικού πυραύλου Εψιλον από τη διαστημική βάση Οτσινούρα. Η εκτόξευση σταμάτησε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού ο πύραυλος «καρφώθηκε» στο έδαφος και δεν έφευγε.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η Ιαπωνία κατασκεύαζε τον Εψιλον τα τελευταία 12 χρόνια προκειμένου να μεταφέρει στο διάστημα ένα τηλεσκόπιο για την παρατήρηση του ηλιακού συστήματος.

Η εκτόξευσή του είχε προγραμματιστεί για σήμερα, από τη βάση της Ουτσινούρα στις 07:45 το πρωί ώρα Ελλάδας, με ζωντανή κάλυψη της διαδικασίας από το Διαδίκτυο.

Ωστόσο για μία ακόμη φορά, η εκτόξευση ανεστάλη αιφνιδίως μετά το τέλος της αντίστροφης μέτρησης, καθώς ο πύραυλος όχι μόνο δεν ανυψώθηκε, αλλά δεν μετακινήθηκε καν από τη βάση του για άγνωστους ακόμα λόγους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εκτόξευση του συγκεκριμένου πυραύλου παρουσιάζει προβλήματα, αφού η πρώτη εκτόξευση είχε προγραμματιστεί για τις 22 Αυγούστου και πάλι είχε αναβληθεί εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας JAXA, οι λόγοι που καθήλωσαν στο έδαφος τον πύραυλο ύψους 24,4 μέτρων και βάρους 91 μετρικών τόνων παραμένουν άγνωστοι και πραγματοποιούνται έλεγχοι, ενώ δεν ανακοινώθηκε η επόμενη ημερομηνία εκτόξευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ