Νomophobia: Ποιος φοβάται να μείνει χωρίς κινητό; – Γνωρίστε την τεχνολογική φοβία που σαρώνει - iefimerida.gr

Νomophobia: Ποιος φοβάται να μείνει χωρίς κινητό; – Γνωρίστε την τεχνολογική φοβία που σαρώνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί η μάστιγα της εποχής με πολλούς να εγγράφονται οικειοθελώς στη λίστα των εθισμένων.

Πρόκειται για την τεχνολογική φοβία "nomophobia", την αδυναμία να μείνει κανείς χωρίς κινητό τηλέφωνο ("No mobile phone phobia").

Τα "συμπτώματα" αυτής της νέας φοβίας είναι το να μην πηγαίνει κανείς πουθενά χωρίς το κινητό τηλέφωνό του, να φοβάται αδιάκοπα μήπως χάσει το σήμα, να μη μπορεί να μιλήσει ή να τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να αποφορτιστεί η μπαταρία του.

Όπως αναφέρει έρευνα της βρετανική εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας SecurEnvoy, το 66% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι φοβούνται πως θα χάσουν το κινητό τους ή θα το αποχωριστούν για κάποιο λόγο, ενώ το 41% παραδέχτηκε πως έχει περισσότερα κινητά λόγω αυτού του φόβου.

Η φοβία φαίνεται να είναι κυρίως γένους θηλυκού αφού οι γυναίκες που παρουσιάζουν αυτή τη φοβία αγγίζουν το 70% έναντι 61% των αντρών.

Για να δείτε αν πάσχετε κι εσείς από "nomophobia", δείτε αν αναγνωρίζεται στον εαυτό σας κάποιο από αυτά τα ανησυχητικά σημάδια:

-Δεν κλείνετε το κινητό σας ποτέ
-Ελέγχετε μανιωδώς τις ειδοποιήσεις μηνυμάτων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναπάντητες κλήσεις
-Έχετε την τάση να συνδέετε συχνά το κινητό με το φορτιστή, μην τυχόν και αδειάσει η μπαταρία
-Παίρνετε το κινητό σας και στο μπάνιο

Σύμφωνα με τη μελέτη πάντως, από τους 1.000 ανθρώπους που ρωτήθηκαν, περισσότερο εθισμένοι στη χρήση του κινητού τηλεφώνου φαίνεται να είναι οι νέοι 18- 24 ετών με ποσοστό 77%, ενώ ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 25- 34 ετών με ποσοστό 68%.

Όπως έδειξε η μελέτη, οι χρήστες ελέγχουν το κινητό τους κατά μέσο όρο 34 φορές την ημέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ