BMW X5 eDrive: Το νέο μεγάλο SUV της BMW και με υβριδική τεχνολογία - iefimerida.gr

BMW X5 eDrive: Το νέο μεγάλο SUV της BMW και με υβριδική τεχνολογία

BMW X5 eDrive: Το νέο μεγάλο SUV της BMW και με υβριδική τεχνολογία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η BMW έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει στην έκθεση της Φρανκφούρτης στα μέσα Σεπτεμβρίου την καινούργια γενιά της X5, του μοντέλου που πριν από περίπου 13 χρόνια αποτέλεσε την πρώτη της παρουσία στα SUV.

Παράλληλα όμως θα παρουσιάσει και ένα πρωτότυπο που έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη νέα της υβριδική τεχνολογία, που θα είναι ώριμη για την κανονική παραγωγή σε περίπου 2 χρόνια. Έγκαιρα για την επίσημη πρεμιέρα της μαζί με τη νέα σειρά 5, όπως λένε οι φήμες.

Μέχρι τότε όμως το σημαντικό νέο θα είναι η BMW X5 eDrive, το σύστημα πρόωσης της οποίας περιλαμβάνει συμβατικό κινητήρα TwinPower και ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η υβριδική X5 eDrive θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά για μέχρι και 30 χιλιόμετρα και με ταχύτητες έως και 120 χλμ./ ώρα. Εκτός από αυτό το πρόγραμμα θα υπάρχουν άλλα δύο, το Eco Pro για συνδυασμένη κίνηση και το Safe Battery mode που διατηρεί τα αποθέματα των συσσωρευτών για χρήση στη συνέχεια.

Η μέση κατανάλωση της BMW X5 eDrive θα είναι 3,8 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα –τιμή εξαιρετική για το μεγέθος και το βάρος της Χ5- οι εκπομπές CO2 δεν θα ξεπερνούν τα 90 γραμμάρια, ενώ για να επιτευχθούν τα παραπάνω έχουν γίνει αλλαγές σε διάφορα σημεία, όπως στους καθρέφτες, τις ζάντες και τις ράγες της οροφής, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αεροδυναμική.

BMW X5 eDrive: Το νέο μεγάλο SUV της BMW και με υβριδική τεχνολογία | iefimerida.gr 0
BMW X5 eDrive: Το νέο μεγάλο SUV της BMW και με υβριδική τεχνολογία | iefimerida.gr 1
BMW X5 eDrive: Το νέο μεγάλο SUV της BMW και με υβριδική τεχνολογία | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ