Oλο και πιο κοντά σε επέμβαση στη Συρία - Πυρά ελεύθερων σκοπευτών κατά των επιθεωρητών του ΟΗΕ - iefimerida.gr

Oλο και πιο κοντά σε επέμβαση στη Συρία - Πυρά ελεύθερων σκοπευτών κατά των επιθεωρητών του ΟΗΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρά ελεύθερων σκοπευτών δέχθηκαν σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών, οι επιθεωρητές που Οργανισμού στη Συρία, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να διακόψουν την έρευνά τους για την επίθεση με χημικά στα περίχωρα της Δαμασκού.

Η είδηση έρχεται λίγο μετά τις μαρτυρίες για επίθεση με όλμους στο κέντρο της Δαμασκού και συγκεκριμένα κοντά στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ.

«Το πρώτο όχημα της Ομάδας Έρευνας Χημικών Όπλων έγινε εκ προθέσεως στόχος πολλαπλών πυροβολισμών από άγνωστους ελεύθερους σκοπευτές στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη», είπε εκπρόσωπος του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν λειτουργεί πλέον.

Παράλληλα, ένα στέλεχος των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει «όλα τα σενάρια», τη στιγμή κατά την οποία οι δυτικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης μετά την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα κοντά στην Δαμασκό.

«Οι δυτικές απειλές περί πλήγματος εναντίον της Συρίας εντάσσονται στο πλαίσιο των ψυχολογικών και πολιτικών πιέσεων οι οποίες ασκούνται στη Συρία, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα σενάρια», δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα νέα από τη Δαμασκό αναμένεται να προκαλέσουν την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας καθώς ήδη από χθες Ουάσινγκτον, Λονδίνο και Παρίσι είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για τα κατά πόσο θα καταστεί δυνατός ο έλεγχος των επιθεωρητών στην περιοχή όπου φέρεται να έγινε η επίθεση με χημικά όπλα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ