Συνάντηση Χατζηδάκη - Μανιάτη μετά το μπλακ άουτ της Σαντορίνης: Θα συνδεθούν τα νησιά με υποθαλάσσιο δίκτυο - iefimerida.gr

Συνάντηση Χατζηδάκη - Μανιάτη μετά το μπλακ άουτ της Σαντορίνης: Θα συνδεθούν τα νησιά με υποθαλάσσιο δίκτυο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μπλακ άουτ της Σαντορίνης επισπεύδει τις διαδικασίες για την ηλεκτρική διασύνδεση την νησιών και το απόγευμα στις 17.00, οι υπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, έχουν σύσκεψη με αντικείμενο τις δυνατότητες ένταξης των υποθαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων της χώρας σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΣΔΙΤ.

Σύμφωνα με μελέτη της ΡΑΕ, ο συνολικός προϋπολογισμός για τη διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ, την ώρα που το υφιστάμενο σύστημα μέσω αυτόνομων σταθμών παραγωγής είναι πολυδάπανο αλλά και ανεπαρκές, αφού αδυνατεί να καλύψει τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, ειδικά την τουριστική περίοδο.

Το έργο έχει ήδη ενταχθεί από την Ε.Ε. στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα και αποτελεί μέρος της ενεργειακής διασύνδεσης «EuroAsia Interconnector», που αφορά τη διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, μέσω της πόντισης ηλεκτρικού καλωδίου.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο ΥΠΑΝ με τη συμμετοχή των αρμόδιων υφυπουργών και γενικών γραμματέων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ