Γνωρίστε τους «Ψυχάκηδες»: Τη μπάντα από το Περού που έπαιζε πανκ ροκ προτού αυτό εμφανιστεί στις ΗΠΑ [βίντεο] - iefimerida.gr

Γνωρίστε τους «Ψυχάκηδες»: Τη μπάντα από το Περού που έπαιζε πανκ ροκ προτού αυτό εμφανιστεί στις ΗΠΑ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήδη το όνομά της μπάντας τα λέει όλα: Los Saicos, επί το ελληνικότερον: Οι Ψυχάκηδες... Ένα όνομα που αντικατοπτρίζει πλήρως το είδος της μουσικής που έπαιξαν, ξεκινώντας από τη χρονιά 1965-1966 οπότε και κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους singles.

Σκληρό γκαράζ ροκ εντ ρολ με έντονες σερφ και ροκαμπίλι αποχρώσεις, διανθισμένο με βραχνά ουρλιαχτά, παραμορφωμένες από την ένταση κιθάρες, δαιμονιώδη κρουστά και στίχους που δικαιολογούν απόλυτα τον όρο πανκ!

Βορειότερα, στην Τακόμα της Ουάσινγκτον, μονάχα οι ασύλληπτοι Sonics (παρέα με τους the Kingsmen, the Wailers, the Dynamics και τους κατοπινούς The Stooges) μπορούν να συγκριθούν σε ένταση και χαοτικές διαθέσεις.

Δικαίως εικάζεται πως πρόκειται για τους πατριάρχες του πανκ ροκ ήχου, όπως αποδεικνύει ειδικό ρεπορτάζ του αμερικανικού περιοδικού Vice:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ