Ποιοι είναι οι ληστές της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο- Σενάριο «συνεργασίας» ποινικών και τρομοκρατών εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ - iefimerida.gr

Ποιοι είναι οι ληστές της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο- Σενάριο «συνεργασίας» ποινικών και τρομοκρατών εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης με το καρό πουκάμισο και ο δεύτερος με την πράσινη μπλούζα οι οποίοι διακρίνονται στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ, ανήκουν σε εγκληματική ομάδα η οποία έχει πραγματοποιήσει παρόμοιου τύπου ληστεία το 2011 στα Μέθανα.

Αρχικά, είχε εκτιμηθεί ότι η ληστεία ενδέχεται να έχει «άρωμα» τρομοκρατίας για δύο βασικούς λόγους: Ο ένας ήταν πως η ΕΛ.ΑΣ ήξερε πως βραχίονες των Πυρήνων της Φωτιάς είχαν «στοχοποιήσει» το Βελεστίνο Μαγνησίας για ληστεία, ενώ το δεύτερο στοιχεί ήταν η φράση που είπε ο επικεφαλής της ομάδας σε έναν από τους καταθέτες όταν αυτός επιχείρησε να του παραδώσει τα χρήματα του: «Βάλτα μέσα, εμείς ληστεύουμε τις τράπεζες, όχι τον κόσμο»

Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ πλέον είναι πεπεισμένη πως πρόκειται για κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου και όχι για τρομοκράτες, ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν πως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποιου είδους «συνεργασία» μεταξύ ποινικών και τρομοκρατών, καθώς η Αστυνομία έχει διαπιστώσει μια «συνεργασία» της νέας τρομοκρατίας με άτομα του οργανωμένου εγκλήματος, κυρίως σε θέματα λογιστικής υποστήριξης, όπως προμήθεια όπλων, εκρηκτικών και άλλων τέτοιων υλικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ