Wall Street Journal: Εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο νέου πακέτου για την Ελλάδα- Πυροδοτούνται συζητήσεις για «κούρεμα» - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο νέου πακέτου για την Ελλάδα- Πυροδοτούνται συζητήσεις για «κούρεμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους αναφέρεται η Wall Street Journal, η οποία επισημαίνει πως η αναδιάρθρωση στο χρέος της Ελλάδας, είναι η «καυτή πατάτα» γιατις γερμανικές εκλογές, ενώ σημειώνει πως «είναι εξαιρετικά πιθανό πως η Αθήνα θα χρειαστεί και νέο πακέτο στήριξης».

Σε άρθρο της με τίτλο «Οι αξιωματούχοι πιθανολογούν νέο κούρεμα», η WSJ υπογραμμίζει πως μετά τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί νέου πακέτου διάσωσης οι οποίες προκάλεσαν «ανησυχίες» για τις οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, «Γερμανοί και Ελληνες αξιωματούχοι πέρασαν το σαββατοκύριακο πιθανολογώντας για το ενδεχόμενο ενός πιθανού ''κουρέματος'' για την Ελλάδα», επισημαίνει.

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα αναφέρεται στο ενδεχόμενο νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και τονίζει πως έχει γίνει «το καυτό κουμπί στην Γερμανία καθώς πηγαίνει προς εκλογές», ενώ χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Αθήνα νέο πακέτο διάσωσης «εξαιρετικά πιθανό, πέρα από τα 246 δισ. ευρώ τα οποίο έχουν δοθεί, αν και το Βερολίνο επισημαίνει πως η οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια δεν θα συνοδευθεί από νέο κούρεμα».

Το δημοσίευμα υποστηρίζει, πως οι συζητήσεις για ένα νέο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, «άναψαν» μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί μια νέα βοήθεια με την λήξη του τωρινού πακέτου, ενώ γίνεται και αναφορά στην μέχρι τώρα βοήθεια που έχει δεχθεί η Ελλάδα από τους εταίρους της της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, με την Wall Street Journal ωστόσο να υποστηρίζει , πως «καθώς η ελληνική οικονομία βυθίστηκε στην ύφεση και καθυστέρησαν οι μεταρρυθμίσεις, αναβλήθηκαν και οι προσδοκίες για επιστροφή στις αγορές», με αποτέλεσμα η Αθήνα να αναγκαστεί να ζητήσει νέα πακέτα στήριξης.

Το δημοσίευμα κλείνει με τις δηλώσεις του ΔΝΤ πως το ελληνικό χρέος «δεν είναι βιώσιμο», αλλά και των Ευρωπαίων αξιωματούχων πως οποιαδήποτε απόφαση για την Ελλάδα θα ληφθεί την άνοιξη του 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ