Ντάκο 8 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες έφτιαξαν οι Χανιώτες [εικόνα] - iefimerida.gr

Ντάκο 8 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες έφτιαξαν οι Χανιώτες [εικόνα]

Ντάκο 8 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες έφτιαξαν οι Χανιώτες [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον μεγαλύτερο ντάκο στον κόσμο είχαν την ευκαιρία να δούν από κοντά αλλά και να γευτούν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στους Αγίους Αποστόλους, σε μια μοναδική εκδήλωση που θα καταγραφεί στην ιστορία αλλά και στα Ρεκόρ Γκίνες.

Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Ρόδο» ετοίμασαν το μεγαλύτερο παξιμάδι στον κόσμο που έχει το σχήμα της Κρήτης με διαστάσεις 1,80 Χ 8 μέτρα και στη συνέχεια το έντυσαν με... τα απαραίτητα για να γίνει ο ντάκος άξιος για βραβείο.
Η παρασκευή του διήρκεσε συνολικά τέσσερις ημέρες, ενώ ο ντάκος χωρίστηκε σε τέσσερα κομμάτια όσες είναι και οι περιφερειακές ενότητες του νησιού και κάθε κομμάτι έχει διάσταση 1,80 Χ 2 μέτρα.

Οπως αναφέρει το flashnews, για την παρασκευή του παξιμαδιού-γίγαντα χρησιμοποιήθηκε αλεύρι ολικής αλέσεως, κριθάρι, προζύμι, ελαιόλαδο και αλάτι, ενώ μόνο το ζυμάρι ζύγιζε 160 κιλά.

Ντάκο 8 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες έφτιαξαν οι Χανιώτες [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ντάκο 8 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες έφτιαξαν οι Χανιώτες [εικόνα] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ