H Συρία επέτρεψε στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να ερευνήσουν για τη χρήση χημικών όπλων - iefimerida.gr

H Συρία επέτρεψε στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να ερευνήσουν για τη χρήση χημικών όπλων

H Συρία επέτρεψε στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να ερευνήσουν για τη χρήση χημικών όπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πράσινο φως» στους επιθεωρητές του ΟΗΕ έδωσε η κυβέρνηση της Συρίας. Επειτα από τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, θα επιτραπεί στους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών να ερευνήσουν τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό.

Μετά από τη συνάντηση της Υπατης Εκπροσώπου του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό, Αντζελα Κέιν, με εκπροσώπους της κυβέρνησης της Συρίας, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί σε ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Ααακε Σέλστρομ να ερευνήσει για τις καταγγελίες. Αμέσως μετά ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως ο έλεγχος θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα (26/8) και κατά τη διάρκειά του η Συρία υποσχέθηκε να εφαρμόσει την κατάπαυση του πυρός στα προάστεια της Δαμασκού όπου θα γίνονται οι έρευνες.

Η απόφαση αυτή ήρθε λίγο έπειτα από τη δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου των ΗΠΑ πως υπάρχει πλέον μικρή αμφιβολία για το γεγονός ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στην επίθεση που κόστισε τη ζωή περισσότερων από 300 ανθρώπων.

Το Σάββατο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχαν συμφωνήσει πως θα υπάρξει «σοβαρή απόκριση» σε περίπτωση που αποδειχθεί πως ο στρατός της Συρίας χρησιμοποίησε χημικά όπλα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ