Ονόματα και διευθύνσεις των επίορκων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος – Μην πυροβολείτε συλλήβδην τους γιατρούς - iefimerida.gr

Ονόματα και διευθύνσεις των επίορκων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος – Μην πυροβολείτε συλλήβδην τους γιατρούς

Ονόματα και διευθύνσεις των επίορκων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος – Μην πυροβολείτε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ελάχιστους επίορκους που υπερσυνταγογραφούν και εξαιτίας τους έχουν μπει στο στόχαστρο όλοι οι γιατροί κάνει λόγο ο ΙΣΑ. Για αυτό και ζητά από τον Αδωνι Γεωργιάδη να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους, προκειμένου να πάψει η στοχοποίηση του κλάδου.

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος χαρακτηρίζει εξωφρενικές όχι μόνο τις περιπτώσεις των «ελάχιστων επίορκων που υπερσυνταγογραφούν», αλλά και την αντιμετώπιση συλλήβδην του Ιατρικού Σώματος ως των κύριων υπευθύνων για τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ ή και του κράτους.

Με την παρέμβασή τους ζητούν από τον υπουργό Υγείας να δώσει τα στοιχεία των επίορκων στη δημοσιότητα προκειμένου να προστατευθούν οι γιατροί που «αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ωθεί κάποιους στην, εκ του πονηρού, κατασκευή ενόχων, στοχοποιώντας μάλιστα επιλεκτικά μόνο τους ιατρούς. Οι άλλοι επαγγελματίες υγείας, κυρίως η αδράνεια των Διοικήσεων του ΕΟΠΥΥ ή της πολιτείας, επί τόσα έτη, δεν ευθύνεται άραγε για τα ελλείμματα;

Δε χρειάζεται να ανακαλύψουμε και πάλι τον τροχό. Ο ΙΣΑ, επί σειρά ετών, ζητούσε την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών, ως απαραίτητα εργαλεία για ένα σύγχρονο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Επί σειρά ετών ζητά επίσης τη θέσπιση και εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων, απτών δηλαδή μέτρων, για τον πραγματικό έλεγχο των δαπανών», επισημαίνει ακόμη η ανακοίνωση, που συνεχίζει:

«Επιτέλους θα εφαρμόσετε αυτά που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη ή θα εξακολουθήσετε να πυροβολείτε συλλήβδην τους ιατρούς αφήνοντάς τους ή και ωθώντας τους να εγκαταλείψουν την πατρίδα!

Ο ΙΣΑ επιφυλάσσεται να προσφύγει κατά παντός υπευθύνου που με γενικόλογα δημοσιεύματα επιχειρεί να αμαυρώσει το ιατρικό σώμα συνολικά, να διαταράξει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή, με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων», ενώ καταλήγει πως ο πραγματικός κίνδυνος για τους γιατρούς είναι να μπουν στη φυλακή εξαιτίας των χρεών τους, επειδή ο ΕΟΠΥΥ τους οφείλει δεδουλευμένα πολλών μηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ