Παγίδα για ποντίκια με «τυράκι» τραπεζικές κάρτες: Το ανατρεπτικό έργο ενός αμερικανού καλλιτέχνη [εικόνες]

Mετά την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 ο αμερικανός καλλιτέχνης Plastic Jesus βρήκε έναν σπουδαίο τρόπο να καυτηριάσει τις καταναλωτικές συνήθειες που οδήγησαν στην κατάρρευση: τις κάνει έργα τέχνης στο δρόμο.

Στις αρχές του 2013 ο Plastic Jesus επιτέθηκε στην οικονομική κρίση με το Money down the drain, όπου μια σειρά δολαρίως έπεφταν στον υπόνομο, στο δρόμο.

Συνέχισε με το Caution Fiscal Cliff (Προσοχή, φορολογικός τοίχος), ένα οδικό σήμα που έδειχνε έναν άνθρωπο να πέφτει στο γκρεμό ενώ τον κυνηγούν χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια δημιούργησε το Credit Trap (Η παγίδα της πίστωσης) στην οποία δείχνει μια παγίδα για ποντίκια όπου το «τυράκι» είναι πολλές πιστωτικές κάρτες.

Ο καλλιτέχνες είχε δημοσιεύσει και ένα ειρωνικό έργο τέχνης όταν ο ποδηλάτης Λανς Αρμστρονγκ είχε ομολογήσει ότι ντοπαριζόταν και έδειχνε τον πρωταθλητή στο ποδήλατό του με έναν ορό στο μπράτσο.

Πριν από λίγες ημέρες ο Plastic Jesus επιτέθηκε στην μανία να αγοράζουμε άχρηστα τεχνολογικά αντικείμενα δημοσιεύοντας το Useless Plastic Box 1.2 (Αχρηστο Πλαστικό κουτί). Πράγματι, πρόκειται για ένα πλαστικό κουτί μαύρο το οποίο δεν έχει καμία χρήση και οι αμερικανοί αγοράζουν σωρηδόν στην τιμή των 99,99 δολαρίων (74 ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ