Ποιοι λήστεψαν την Εθνική Τράπεζα στο Βελεστίνο - iefimerida.gr

Ποιοι λήστεψαν την Εθνική Τράπεζα στο Βελεστίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ίχνη των ληστών που «χτύπησαν» την Εθνική Τράπεζα στις 14 Αυγούστου στο Βελεστίνο βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ, η οποία ταυτοποίησε τα στοιχεία των δύο εκ των πέντε δραστών και πλέον γνωρίζει ποια είναι η εγκληματική ομάδα που πραγματοποίησε την ληστεία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για δύο Ελληνες κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι είναι γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς στο παρελθόν είχαν πραγματοποιήσει παρόμοιου τύπου ληστεία στα Μέθανα το 2011. Ο ένας δράστης είναι αυτός που, όπως διακρίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, φοράει καρό πουκάμισο και ο δεύτερος πράσινη μπλούζα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, έκαναν λόγο για «άρωμα» τρομοκρατίας στη ληστεία στο Βελεστίνο, καθώς ο επικεφαλής της εγκληματικής ομάδας, μιλώντας σε έναν από τους παρευρισκόμενους ο οποίος έσπευσε να παραδώσει τα χρήματα του, του είπε: «Βάλτα μέσα, εμείς ληστεύουμε τις τράπεζες, όχι τον κόσμο», φράση η οποία αμέσως παρέπεμψε τους αστυνομικούς σε τρομοκράτες.

Ωστόσο, ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν εξ ολοκλήρου το ενδεχόμενο η ληστεία να ήταν προϊόν «συνεργασίας» μεταξύ τρομοκρατών και ποινικών, καθώς όπως αναφέρεται υπάρχουν ανοιχτοί «δίαυλοι επικοινωνίας» όσον αφορά την λογιστική υποστήριξη, μεταξύ τρομοκρατών και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ