Μάθε τον οργανισμό σου! Πόσο χρειάζεται για να πάρεις κιλά, να έρθεις σε οργασμό ή να μείνεις έγκυος

Πόση ώρα χρειάζεται για να χωνέψεις, για να κλείσει μια πληγή ή για να έρθεις σε οργασμό; Η έρευνα που διεξήχθη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας έδειξε ότι οι χρόνοι διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο είτε πρόκειται για τη διαδικασία της χώνεψης, την επούλωση των πληγών, την αύξηση βάρους, τον οργασμό ή την εμμηνόπαυση.

Χώνεψη

Ένα γεύμα πολλών λιπαρών είναι δύσκολο να επεξεργαστεί, ενώ ένα ισορροπημένο γεύμα 600 θερμίδων θα βρίσκεται στο στομάχι για περίπου 2 με 3 ώρες. Μια τροφή ταξιδεύει μέσω του μικρού εντέρου ενώ μετά από 2 με 3 ώρες μπαίνει στο μεγάλο έντερο όπου παραμένει για περίπου 20 ώρες. Ο χρόνος της χώνεψης διαφέρει, ανάλογα το φύλο, την ηλικία και τη διάθεσή μας, από 16 έως και 30 ώρες.

Επούλωση πληγών

Μια βαθιά πληγή χρειάζεται περίπου 2 χρόνια για να επουλωθεί εντελώς, παρόλο που η διαδικασία αποκατάστασης ξεκινά δευτερόλεπτα μετά τη δημιουργία της. Ουσίες όπως το κάλλιο και η βιταμίνη C βοηθούν στην επούλωση, επομένως ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με τον αν έχεις έλλειψη βιταμίνης C αλλά και την ηλικία σου.

Διαβάστε περισσότερα στο joytv.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ