Yποπτες πληρωμές 18 εκατ. ευρώ για ελληνικά υποβρύχια ερευνά η εισαγγελία της Βρέμης - iefimerida.gr

Yποπτες πληρωμές 18 εκατ. ευρώ για ελληνικά υποβρύχια ερευνά η εισαγγελία της Βρέμης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποπτες πληρωμές ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού εξοπλισμού ελληνικών υποβρυχίων από γερμανικές εταιρείες ερευνά η εισαγγελία της Βρέμης.

Η έρευνα αφορά συμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού εξοπλισμού παλαιότερων υποβρυχίων του τύπου 209, ενώ παράλληλα κατονομάζονται στα έγγραφα δύο Eλληνες επιχειρηματίες και μία εταιρεία-γραμματοκιβώτιο.

Οι έρευνες εστιάζουν στις γερμανικές επιχειρήσεις Atlas και Rheinmetall Defence Electronic Systems, και αφορούν συμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό παλαιότερων υποβρυχίων του τύπου 209, και όχι του νεότερου τύπου 214, κατηγορία στην οποία ανήκει το υποβρύχιο «Παπανικολής».Οι έρευνες αφορούν την περίοδο 2002 έως 2011.

Στα έγγραφα της εισαγγελίας της Βρέμης κατονομάζονται επίσης και δύο Eλληνες επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων πιθανότατα προέκυψαν από τις έρευνες των ελληνικών Αρχών, αλλά και μία εταιρεία-γραμματοκιβώτιο, η οποία, μολονότι δεν παρείχε καμία υπηρεσία, λάμβανε προμήθεια της τάξης του 15%.

πηγή: skai

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ