Η αστυνομία... γραμματικής κυνηγά Ριάνα, Μπίμπερ και άλλους – Μαθητές εντοπίζουν τα λάθη τους και τους «κράζουν» [βίντεο] - iefimerida.gr

Η αστυνομία... γραμματικής κυνηγά Ριάνα, Μπίμπερ και άλλους – Μαθητές εντοπίζουν τα λάθη τους και τους «κράζουν» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Lady Gaga, Ριάνα, Τζάστιν Μπίμπερ... Υπάρχουν άπειροι λόγοι για να χαρακτηριστούν παραδείγματα προς αποφυγήν. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, αυτό που ανησύχησε ήταν η κακή επιρροή που θα μπορούσαν να έχουν στις γραμματικές γνώσεις των παιδιών. Ενα φροντιστήριο αγγλικών στη Βραζιλία βρήκε τη λύση. Και εξαπέλυσε την... αστυνομία γραμματικής στο κατόπι των διάσημων που δεν πρόσεχαν ιδιαίτερα στο μάθημα ορθογραφίας.

Σε μία προσπάθεια να βρουν ένα μοντέρνο και απολαυστικό τρόπο για να διδάξουν στα παιδιά αγγλικά, οι καθηγητές ακολούθησαν την εποχή. Ετσι, το Twitter έγινε διδακτέα ύλη. Οι μαθητές καλούνται να εντοπίσουν ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη των διάσημων. Μόλις λοιπόν τα βρουν- διόλου δύσκολο καθώς τα «μαργαριτάρια» είναι άπειρα- οι «αστυνομικοί της γραμματικής», όπως ονομάζεται η ομάδα, γράφουν στον «παραβάτη» ένα μήνυμα στο Τwitter όπου εκφράζουν το θαυμασμό τους, αλλά παράλληλα επισημαίνουν και το λάθος.

Αν και ο Τζον Κιούζακ και ο Τσάρλι Σιν είναι... συνήθεις ύποπτοι, σύμφωνα με τους μαθητές οι σταρ της μουσικής είναι εκείνοι που κάνουν τα περισσότερα λάθη. Μέχρι τώρα πάντως κανένας τους δεν έχει απαντήσει στην παρατήρηση που έχει δεχθεί από τα παιδιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ