ΠΑΣΟΚ: Προχωρά η προγραμματική συμφωνία με ΝΔ – Στόχος η εξάντληση της 4ετίας - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Προχωρά η προγραμματική συμφωνία με ΝΔ – Στόχος η εξάντληση της 4ετίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H αναμενόμενη προγραμματική συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προχωράει και σε αυτή τη βάση θα δουλέψει η Κυβέρνηση για όλο το επόμενο διάστημα μέχρι την εξάντληση της τετραετίας, αναφέρουν κύκλοι της Ιπποκράτους.

Όπως υποστηρίζουν, το νέο προγραμματικό πλαίσιο θα διασφαλίζει την έξοδο της χώρας από την κρίση και την σταθερή πορεία της στη ζώνη του ευρώ, αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη, να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «όλες τις αναγκαίες δράσεις για την διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής, την προστασία των ευαίσθητων ομάδων, και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο».

Οι πλειστηριασμοί

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είναι σε συνεχή επικοινωνία. Μέσα στη εβδομάδα συναντήθηκαν δύο φορές, συζήτησαν όλα τα κρίσιμα θέματα με κυρίαρχο την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον κίνδυνο των πλειστηριασμών για τους δανειολήπτες εκείνους που λόγω της κρίσης δυσκολεύονται ή δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι ελάχιστοι αυτοί οι οικονομικά ισχυροί, οι οποίοι ενώ μπορούν απόλυτα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εκμεταλλεύονται απαράδεκτα τις ρυθμίσεις που γίνονται γι' αυτούς που έχουν ανάγκη. Και αυτοί που «μπορούν» πρέπει να μην «κρύβονται» πια, αλλά να κληθούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην ανοίγουν Κυβερνητικά Στελέχη άκαιρα και ανεπεξέργαστα θέματα, που δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους πολίτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά, φωτογραφίζοντας το Γ. Στουρνάρα.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ανακοινώσεις του για το θέμα το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι περισσεύει το θράσος. Στην Βουλή δεν ψήφισαν τη διάταξη για την αναστολή των πλειστηριασμών. Χθες προέβλεπαν καταστροφολογώντας «χιλιάδες πλειστηριασμούς». Σήμερα τα γυρίζουν και αντί να σιωπήσουν εμφανίζονται ξαφνικά ως «εγγυητές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ