110 νεκροί μετά τη βυθίση τουριστικού ποταμόπλοιου - iefimerida.gr

110 νεκροί μετά τη βυθίση τουριστικού ποταμόπλοιου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι σοροί περίπου 110 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 30 παίδιών, παραμένουν εντός τουριστικού ποταμόπλοιου που βυθίστηκε χθες στο ποταμό Βόλγα. Το ποταμόπλοιο βυθίστηκε κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες, με σφοδρή βροχόπτωση, σε απόσταση περίπου τριών χλμ. από την ακτή.

«Εχουν σταλεί αεροπορικώς στο Καζάν πολλοί δύτες και ψυχολόγοι», ανέφερε το υπουργείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών.

Το ποταμόπλοιο με τα δύο καταστρώματα, τις πολλές καμπίνες, τα δύο εστιατόρια, σύμφωνα με έναν διασωθέντα είχε «ηλικία» 56 ετών.

Συγκεκριμένα είχε ναυπηγηθεί το 1955, στην τότε σύμμαχο της ΕΣΣΔ Τσεχοσλοβακία. «Επιθεωρείτο τακτικά» ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Βυθίστηκε κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες, με σφοδρή βροχόπτωση, σε απόσταση περίπου τριών χλμ.απ την ακτή, σε βάθος περίπου 20 μέτρων, παίρνοντας γι΄ αρκετή ώρα μεγάλη κλίση προς τη μία «πλευρά» του.

Οι διασώστες εμποδίζονται στο έργο τους, να εντοπίσουν είτε επιζώντες είτε πτώματα, την ώρα που το φως της ημέρας φθίνει, και από τον κυματισμό των υδάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ