Σόιμπλε: Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές ότι δεν είχα πει την αλήθεια για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές ότι δεν είχα πει την αλήθεια για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γιατί επέλεξε να μιλήσει τώρα, εν μέσω της γερμανικής προεκλογικής περιόδου, για τρίτο πακέτο στήριξης στη Ελλάδα και να προκαλέσει τόσες αντιδράσεις, εξήγησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χάντελσμπλατ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, δήλωσε: «Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές (...) ότι δεν είχα πει την αλήθεια από πριν. Γι' αυτό είμαι ευχαριστημένος που το ευρύ κοινό έχει πλέον καταλάβει καλά αυτό που λέω και ξαναλέω από το 2012: την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εξετάσουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα».

Οσον αφορά στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, τόνισε ότι θα είναι «πολύ πιο περιορισμένο». «Προβλέπουμε επιπλέον βοήθεια, με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και έχοντας κατά νου ότι θα πρόκειται για ποσά πολύ πιο περιορισμένα απ' ό,τι μέχρι τώρα», είπε.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή της εβδομάδας ο Σόιμπλε δήλωσε πως οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα και πέραν του 2014, αποκλίνοντας από την επίσημη γερμανική και ευρωπαϊκή γραμμή που έγκειται στην παραπομπή οποιασδήποτε απόφασης για το θέμα στην επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ