O Θ. Πάγκαλος και το «crowdsourcing» - iefimerida.gr

O Θ. Πάγκαλος και το «crowdsourcing»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το «opengov» και το «fast track», ένας νέος όρος μπαίνει στη ζωή της κυβέρνησης και κατ' επέκτασιν των πολιτών. Το «crowdsourcing». Μέσω αυτού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος αναζητά λύσεις στους πολίτες, τόσο για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του δημοσίου, όσο και για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, αρμοδιότητες και οι δύο του ιδίου.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης απευθύνει από κοινού με την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του γραφείου του πρωθυπουργού ανοιχτή πρόσκληση σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη διενέργεια διαδικασιών "crowdsourcing" (σ.σ. πρόκειται για τη διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος που ανατίθεται σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κοινότητα προσώπων -εξού και το crowd- που αξιοποιούν προηγμένες τεχνολογίες διαδικτύου), όσον αφορά στις συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων και την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Όσοι θέλουν, βέβαια, μπορούν να κάνουν το ίδιο για σειρά θεματικών τομέων της Δημόσιας Διοίκησης με τις προτάσεις τους να αξιολογούνται για μελλοντικές δράσεις, καθώς ως φαίνεται... πάσα προσφορά γίνεται δεκτή από την κυβέρνηση!

Στην ανακοίνωση, καλούνται ουσιαστικά οι πολίτες να συμβάλlουν στην επίλυση των προβλημάτων της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα, ωσάν η κυβέρνηση να αδυνατεί να το πράξει μόνη, τουλάχιστον όχι σύντομα και χωρίς να επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό. "Οποιαδήποτε συμβολή πολιτών που είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν στην επίλυση των προβλημάτων αυτών είναι ευπρόσδεκτη και θα αξιοποιηθεί", σημειώνεται, παραθέτοντας ως βασικές αρχές τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, αλλά ασφαλώς και τη "συμμετοχική δημοκρατία" και τη "συνδιαμόρφωση πολιτικών"...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ