Χατζηδάκης: Δεν θα αφήσουμε κανέναν αδύναμο συμπολίτη μας να χάσει το σπίτι του - iefimerida.gr

Χατζηδάκης: Δεν θα αφήσουμε κανέναν αδύναμο συμπολίτη μας να χάσει το σπίτι του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διαβεβαίωση του ότι κανείς αδύναμος κοινωνικά πολίτης δεν πρόκειται να χάσει το σπίτι του επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, επεσήμανε πως υπάρχει ένα προστατευτικό πλαίσιο το οποίο καλύπτει απολύτως την πρώτη κατοικία όλων των πολιτών οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση, κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως η κυβέρνηση θα προσέλθει σε διαπραγμάτευση με την τρόικα τον Νοέμβριο για όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις, παρατείνοντας όσο περισσότερο μπορεί διατάξεις που έχουν κοινωνική χρησιμότητα, ενώ απαντώντας στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως «όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα», απάντησε ότι «όσο υπάρχει κοινωνική ευαισθησία - και αυτή την έχουν όλοι - δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα κοινωνικά αδύναμο συμπολίτη να χάσει το σπίτι του».

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στις πληροφορίες που υπάρχουν πως οι πλειστηριασμοί θα γίνουν για ακίνητα που αφορούν περίπου το 2% των δανειοληπτών οι οποίοι έχει διαπιστωθεί ότι ενώ έχουν καταθέσεις στις τράπεζες και μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους δεν το κάνουν, λέγοντας πως «ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση θα εξαντληθεί κάθε πιθανότητα στο διάλογο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ