10/7: Γιορτή αντίστασης στο ρατσισμό - iefimerida.gr

10/7: Γιορτή αντίστασης στο ρατσισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 10 Ιουλίου, καλλιτέχνες, μουσικοί και ακτιβιστές, πρόκειται να συναντηθούν στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, σε μία εκδήλωση κατά του ρατσισμού και των νεοναζί. Το γεγονός οργανώνουν η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή», με αφορμή την αυξητική τάση του φαινομένου των ρατσιστικών επιθέσεων αλλά και τη γενικευμένη κινητοποίηση των πολιτών στις πλατείες, κατά του Μνημονίου.

Σε κοινή τους ανακοίνωση – πρόσκληση, οι δύο οργανώσεις, κατακρίνουν την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τις προσπάθειές τους να πείσουν την κοινή γνώμη πως, υπεύθυνοι για τα δεινά που βιώνουμε την παρούσα περίοδο, είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Στο στόχαστρό τους, οι διοργανωτές βάζουν και την πολιτική που σχεδιάζουν σε συνεργασία, η Ελληνική Κυβέρνηση, το ΔΝΤ & η Ευρωπαϊκή Ένωση, η εφαρμογή της οποίας, έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Στη συνέχειατης ανακοίνωσής τους, αναφέρουν πως εξαιτίας της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ, εκατοντάδες πρόσφυγες καθηλώνονται στη χώρα μας, η οποία αποτελεί έναν από τους αρχικούς σταθμούς εισόδου των μεταναστών που κατευθύνονται σε άλλους προορισμούς, εντός της Ε.Ε. Καταγγέλλουν πως χιλιάδες συνάνθρωποί μας στερούνται ασυλίας, της άδειας νόμιμης παραμονής εξαιτίας τόσο της ανασφάλιστης εργασίας όσο και του κύματος απολύσεων από το οποίο πλήττεται η αγορά. Το μέλλον για τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είναι εξίσου αβέβαιο, με φυσικό επακόλουθο την αύξηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα ιδρύματα πρόνοιας, οι παιδικοί σταθμοί, οι υπηρεσίες σίτισης και στέγασης, υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης οικονομικής ενίσχυσης. Η κυβέρνηση παρόλα αυτά, φροντίζει να διαθέτει κονδύλια για να στηρίξει επιχειρήσεις τύπου «σκούπα» και ταυτόχρονα προωθεί την καταστολή.

Πρόκληση, χαρακτηρίζουν τις επιθέσεις ναζιστικών ομάδων κατά αριστερών, μεταναστών ή μελών κινημάτων, οι οποίες δηλητηριάζουν τις γειτονιές με τρόμο και ενισχύουν την εκδήλωση παρόμοιων φαινομένων.

Κλείνοντας, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση, σε όλους όσους τάσσονται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την απασχόληση, σε όσους είναι κατά του νέου μνημονίου, σε αυτούς που είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα των μεταναστών και στους πολίτες που δίνουν το παρών στις Πλατείες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναλυτικά έχεις ως εξής:

16:00 – 18:00: Καλλιτεχνικά δρώμενα, Έκθεση φωτογραφίας

18:00 – 20:00: Συνέλευση

20:00: Συναυλία Συμμετέχουν οι: Λάκης Χαλκιάς, Μίλτος Πασχαλίδης, Big Band του Δήμου Αθήνας, African Drums, Νίκος Τουλιάτος, MOTIVO 4, Cressendo Ensemble, SoulNek & RSN Dagobah, Κώστας Γανωτής, Κάτια Γέρου, Έλενα Πατρικίου, Χρήστος Στρέπκος, Κυριάκος Παπαεμμανουήλ.

Πηγή: tvxs

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ