Νέο μπαράζ ελέγχων του ΣΔΟΕ: Από κόσκινο θα περάσουν ακόμη 2.000 επιχειρήσεις, επαγγελματίες και καλλιτέχνες

Με ένταση της πίεσης στις εστίες φοροδιαφυγής και νέο μπαράζ ελέγχων, θα επιχειρήσει το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα το ΣΔΟΕ, να περιορίσει τα εκρηκτικά ποσοστά παραβατικότητας, τα οποία έχουν ήδη θορυβήσει και τα στελέχη της Τρόικα.

Μετά από τους 1.256 ελέγχους στο διάστημα 6- 18 Αυγούστου, κατά τους οποίους καταγράφηκαν ποσοστά φοροδιαφυγής έως και 100%, το ΣΔΟΕ ετοιμάζεται για το δεύτερο κύμα ελέγχων, με στόχο να έχουν περάσει από το «κόσκινο» άλλες 2.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Σώματος, το βάρος θα πέσει στους προληπτικούς ελέγχους, δηλαδή στην έκδοση αποδείξεων κυρίως από κέντρα διασκέδασης και ταβέρνες, όπου η παραβατικότητα εξακολουθεί να χτυπάει «κόκκινο», παρά την ένταση των ελέγχων τόσο από το ΣΔΟΕ όσο και από τα ειδικά συνεργεία των ΔΟΥ

Η εντολή που έχει δοθεί άνωθεν προβλέπει, μάλιστα, ότι δεν θα πρέπει να επιδεικνύεται η παραμικρή επιείκεια στους καθ' έξιν παραβάτες, οι οποίοι μετά από τα 48ωρα «λουκέτα», θα υφίστανται τις αυστηρότερες προβλεπόμενες κυρώσεις, δηλαδή «λουκέτο» 30 ημερών.

Στο στόχαστρο μπαίνουν και γνωστοί καλλιτέχνες που συνεχίζουν τις περιοδείες ανά την Ελλάδα, αφού από τους ελέγχους των περασμένων μηνών διαπιστώθηκε ότι οι παλιές, κακές συνήθειες της σύναψης συμβολαίων «μαϊμού», όχι μόνο δεν έχουν ξεχαστεί αλλά αντιθέτως έχουν γίνει η συνήθης πρακτική. Οι έλεγχοι σε αυτό το πεδίο θα γίνονται σε δύο μέτωπα: αφενός θα ελέγχονται νέες... πολιτιστικές εκδηλώσεις αφετέρου θα καλούνται για εξηγήσεις και τα περαιτέρω όσοι πιάστηκαν στη «τσιμπίδα» του νόμου, κατά τους ελέγχους Ιουλίου- Αυγούστου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ