Ομολογία των Γερμανών: Αγνοήσαμε την απειλή της ακροδεξιάς - iefimerida.gr

Ομολογία των Γερμανών: Αγνοήσαμε την απειλή της ακροδεξιάς

Ομολογία των Γερμανών: Αγνοήσαμε  την απειλή της ακροδεξιάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγάλο λάθος τους, που επέτρεψε στον πυρήνα των νεοναζί να δρα ανενόχλητος, παραδέχθηκαν οι γερμανικές αστυνομικές αρχές. Επειτα από 19 μήνες ερευνών, όπως προκύπτει από το σχετικό πόρισμα, αναγκάστηκαν να ομολογήσουν πως έκαναν τραγικά λάθη και παραλείψεις στον τρόπο αντιμετώπισης της απειλής της ακροδεξιάς, που κατηγορείται για εννέα ρατσιστικούς φόνους την τελευταία δεκαετία, ανάμεσά τους και ενός Ελληνα.

Η αρμόδια επιτροπή της γερμανικής βουλής, που έκανε την έρευνα για τη νεοφασιστική οργάνωση «Υπόγειο Εθνικοσοσιαλιστικό Ρεύμα» (NSU), ανακάλυψε πληθώρα λαθών των αρχών στις υποθέσεις, από την τοπική αστυνομία, ως τις εισαγγελικές αρχές και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Η μεγαλύτερη παράλειψή τους προκύπτει πως είναι η αποτυχία να εντοπιστούν τα ρατσιστικά κίνητρα πίσω από τους φόνους 8 Τούρκων και του Ελληνα Θόδωρου Βουλγαρίδη από το 2000 έως το 2007.

Οπως αναφέρει το πόρισμα, οι αρχές κατέληγαν στο λανθασμένο συμπέρασμα πως επρόκειτο για βεντέτα του τουρκικού υποκόσμου και κατέληγαν συνεχώς σε αδιέξοδο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Ενταθι- προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής- υπάρχουν και περιστατικά ρατσιστών εργαζομένων στις αρχές ασφαλείας και ότι για την αλλαγή της αντίληψης αυτής θα απαιτηθεί πολύς χρόνος.

Η Επιτροπή συνέστησε στις αρχές να λαμβάνεται πάντα υπόψιν το ενδεχόμενο ρατσιστικών κινήτρων πίσω από κάποιο έγκλημα και εισηγήθηκε την πρόσληψη στις υπηρεσίες ασφαλείας, πολιτών προερχόμενων από τις μειονότητες ώστε να αντιπροσωπεύεται επαρκέστερα η πολυπολιτισμική κοινωνία της Γερμανίας.

Πηγή: Εθνος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ