Οι επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά με τον 26ο πιο πλούσιο άνθρωπο του κόσμου - iefimerida.gr

Οι επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά με τον 26ο πιο πλούσιο άνθρωπο του κόσμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα εκδήλωσε, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters, ο Σαουδάραβας μεγιστάνας, πρίγκιπας Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Ηταν μία εθιμοτυπική επίσκεψη, υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Ο 58χρονος πρίγκιπας Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ, ανιψιός του βασιλιά και σημαντικότερος επιχειρηματίας της Σαουδικής Αραβίας, έχει χαρακτηρισθεί από το Arabian Business ως ο Άραβας με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, ενώ στην λίστα του Forbes για το 2013 κατατάσσεται 26ος, με προσωπική περιουσία 20 δισ. δολαρίων (ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι ακόμη μεγαλύτερη, μήνυσε μάλιστα το περιοδικό υποστηρίζοντας ότι η περιουσία του είναι μεγαλύτερη).

Το επενδυτικό του όχημα ονομάζεται Kingdom Holding και στα χαρτοφυλάκια του βρίσκονται κορυφαία ξενοδοχεία όπως το New York Plaza Hotel, το George V στο Παρίσι και ο όμιλος Four Season

Σύμφωνα με το Reutersη Kingdom Holding αναζητά νέους στόχους ώστε να διαφοροποιήσει το παγκόσμιό της πορτφόλιο και έχει ήδη αποταθεί σε επενδυτικές τράπεζες ζητώντας τους να εντείνουν τις προσπάθειές τους για πιθανές εξαγορές σε όλον τον κόσμο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ