«Είμαι η Τσέλσι Μάνινγκ, είμαι γυναίκα» δηλώνει ο στρατιώτης που καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης για κατασκοπεία - iefimerida.gr

«Είμαι η Τσέλσι Μάνινγκ, είμαι γυναίκα» δηλώνει ο στρατιώτης που καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης για κατασκοπεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Mπράντλεϊ Μάνινγκ, ο Αμερικανός στρατιώτης που καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης για κατασκοπεία και διαρροή 700.000 διαβαθμισμένων εγγράφων στον ιστότοπο Wikileaks, ενώ εργάζονταν στο Ιράκ το 2010, αποκάλυψε ότι σκοπεύει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του ως γυναίκα.

«Είμαι η Τσέλσι Μάνινγκ. Είμαι γυναίκα», έγραψε σε μια δήλωσή του που ανέγνωσε ο ίδιος την Πέμπτη, σύμφωνα με το today.com. «Με δεδομένο τον τρόπο που αισθάνομαι από παιδί, θέλω να ξεκινήσω θεραπεία με αυξητική ορμόνη, το συντομότερο δυνατό. Ελπίζω ότι θα με υποστηρίξουν σε αυτή τη μετάβαση».

«Θα ήθελα επίσης, αρχής γενομένης από σήμερα, να αναφέρονται σε μένα με το νέο όνομα μου και να χρησιμοποιούν τη θηλυκή αντωνυμία», συνέχισε.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, δικηγόροι του παρουσίασαν ένα email που είχε στείλει ο Μάνινγκ στον ψυχοθεραπευτή του τον Απρίλιο του 2010, στο οποίο ανέφερε ότι ήταν τρανσέξουαλ και προσχώρησε στο στρατό για να «απαλλαγεί απ' αυτό». Το e-mail έγραφε «Πρόβλημα μου», κάτω από τη φωτογραφία του στην οποία φοράει μια ξανθιά περούκα και κραγιόν.

Ο δικηγόρος του Μάνινγκ Ντέιβιντ Κουνς είπε ότι αναμένει ο πελάτης του «να είναι έξω» με αναστολή σε επτά χρόνια. «Αλλά εγώ πραγματικά περιμένω να πάρει χάρη», συνέχισε. «Τουλάχιστον αυτό είναι η ελπίδα μου, ότι ο Πρόεδρος θα τον συγχωρήσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ