Γαύρος μαρινάτος, το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας -Mια συνταγή από την εφημερίδα Le Monde

Στην οικογένεια των αφρόψαρων ο γαύρος αποτελεί σχεδόν μέρος του DNA των Ελλήνων. Ξυχνά ξεχασμένος, πεταμένος σε κουτιά κονσέρβας ή υπερ-αλατισμένος, αδικείται. Παραμένει, ωστόσο, ένας από τους αξέχαστους μεζέδες του ελληνικού καλοκαιριού.

Υλικά γιά 4 άτομα

20-40 γαύροι πολύ φρέσκοι

Ξύσμα πορτοκαλιού (όχι κερωμένο)

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

4-5 κλωνάρια κορίανδρο φρέσκο ή άνιθο

Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανοίξτε τον γαύρο και βγάλτε τη ραχοκοκαλιά

Κόψτε το κρεμμύδι σε ροδέλες

Πάρτε ένα δοχείο (κεραμικό ή γυάλινο)

Τοποθετείστε μια σειρά γαύρο, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα, ροδέλες κρεμμυδιού, άνιθο

Συνεχίστε έτσι «χτίζοντας» το δοχείο σας

Καλύψτε το δοχείο, τοποθετείστε το στο ψυγείο να μαριναριστεί από 6 ως 24 ώρες.

Συνταγή: Από την εφημερίδα Le Monde online

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ