Γαύρος μαρινάτος, το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας -Mια συνταγή από την εφημερίδα Le Monde - iefimerida.gr

Γαύρος μαρινάτος, το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας -Mια συνταγή από την εφημερίδα Le Monde

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην οικογένεια των αφρόψαρων ο γαύρος αποτελεί σχεδόν μέρος του DNA των Ελλήνων. Ξυχνά ξεχασμένος, πεταμένος σε κουτιά κονσέρβας ή υπερ-αλατισμένος, αδικείται. Παραμένει, ωστόσο, ένας από τους αξέχαστους μεζέδες του ελληνικού καλοκαιριού.

Υλικά γιά 4 άτομα

20-40 γαύροι πολύ φρέσκοι

Ξύσμα πορτοκαλιού (όχι κερωμένο)

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

4-5 κλωνάρια κορίανδρο φρέσκο ή άνιθο

Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανοίξτε τον γαύρο και βγάλτε τη ραχοκοκαλιά

Κόψτε το κρεμμύδι σε ροδέλες

Πάρτε ένα δοχείο (κεραμικό ή γυάλινο)

Τοποθετείστε μια σειρά γαύρο, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα, ροδέλες κρεμμυδιού, άνιθο

Συνεχίστε έτσι «χτίζοντας» το δοχείο σας

Καλύψτε το δοχείο, τοποθετείστε το στο ψυγείο να μαριναριστεί από 6 ως 24 ώρες.

Συνταγή: Από την εφημερίδα Le Monde online

Γαύρος μαρινάτος, το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας -Mια συνταγή από την εφημερίδα Le Monde | iefimerida.gr 0
Γαύρος μαρινάτος, το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας -Mια συνταγή από την εφημερίδα Le Monde | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ