Οι Πορτογάλοι φοβούνται μη γίνουν Ελληνες: τι γράφει εξώφυλλο περιοδικού κάτω από την ελληνική σημαία [εικόνα] - iefimerida.gr

Οι Πορτογάλοι φοβούνται μη γίνουν Ελληνες: τι γράφει εξώφυλλο περιοδικού κάτω από την ελληνική σημαία [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως προάγγελο συμφορών βλέπουν οι Πορτογάλοι την Ελλάδα, όπως φαίνεται από ένα περιοδικό που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο με την ελληνική σημαία στο φόντο ενός καθρέφτη και την έκφραση "τα αντικείμενα στον καθρέφτη είναι πιο κοντά από ό,τι φαίνονται".

Οι Πορτογάλοι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν το φόβο τους μέσω της προειδοποίησης περί πιθανών επιπτώσεων όπως αυτών που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την υπογραφή Μνημονίων σε μια προσπάθεια να εξέλθει από αυτή.

Η Πορτογαλία μαζί με την Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα είναι οι τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες του νότου για τις οποίες χρησιμοποιήθηκε το ακρωνύμιο PIGS (PIΙGS) λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες τους και θεωρήθηκε ευρέως υποτιμητικός.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκφραση αποτελεί προειδοποίηση ασφαλείας που απαιτείται να είναι χαραγμένη στους καθρέπτες οχημάτων στην Αμερική και τον Καναδά, ενώ ανάλογα μηνύματα εμφανίζονται και σε χώρες όπως η Κορέα και η Ινδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ