Ράγισε το γυαλί για τον Καλατράβα – Οι Ιταλοί ζητούν αποζημίωση 3,8 εκατ. ευρώ για τη γέφυρα της Βενετίας - iefimerida.gr

Ράγισε το γυαλί για τον Καλατράβα – Οι Ιταλοί ζητούν αποζημίωση 3,8 εκατ. ευρώ για τη γέφυρα της Βενετίας

Ράγισε το... γυαλί για τον Καλατράβα – Οι Ιταλοί ζητούν αποζημίωση 3
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και καιρό έχουν αρχίσει να ακούγονται παράπονα για τα έργα του, τα οποία δεν έχουν δημιουργήσει γκρίνιες μόνο στην Ελλάδα. Τώρα όμως ο Σαντιάγο Καλατράβα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του.

Το ιταλικό Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε αποζημίωση ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ από τον διάσημο Καταλανό αρχιτέκτονα. Αιτία τα σφάλματα που του καταλογίζουν στο σχεδιασμό της γυάλινης γέφυρας στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, η οποία φέρει το όνομά του.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των ιταλικών αρχών, οι κακοτεχνίες, ο ελλιπής σχεδιασμός και η καθυστέρηση της παράδοσης του έργου στοίχισαν στους φορολογούμενους 7,6 εκατ. ευρώ. Η γέφυρα άρχισε να χρησιμοποιείται το 2008, επτά χρόνια έπειτα από την έναρξη των εργασιών και από την έρευνα προέκυψε πως οι αστοχίες στο σχεδιασμό της απαιτούν συνεχώς επισκευές. Χαρακτηριστικό είναι πως τα γυάλινα σκαλοπάτια της σπάνε πολύ συχνά, ενώ μεγάλος αριθμός πεζών τραυματίζεται το χειμώνα σε αυτά.

Επειτα από δύο άκαρπες προσπάθειες, ένας δικαστικός κλητήρας παρέδωσε στον Καλατράβα την Τετάρτη την κλήση σε απολογία και η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για την 13η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ