Το υπουργείο Οικονομικών δέσμευσε το 50% των λογαριασμών του δήμου Θεσσαλονίκης

Το 50% των λογαριασμών του δήμου Θεσσαλονίκης δέσμευσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς, όπως προέκυψε μετά από φορολογικό έλεγχο που διενήργησε η ΔΟΥ τη πόλης, ο δήμος δεν είχε καταβάλλει χαρτόσημο επί 17 έτη και συγκεκριμένα από το 1993 έως το 2010.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο rthess η συνολική αξία των μη καταβεβλημένων χαρτοσήμων, που έπρεπε να καταβάλλει ο δήμος για τα ενοίκια που ελάμβανε από τις διαφημίσεις που υπάρχουν σε δημοτικούς χώρους, ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

«Αμεσα ζητήσαμε άρση της δέσμευσης. Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα πληρωμών» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε με πράξη νομοθετικού περιεχομενου στις 6 Αυγούστου ενώ από την Εφορία ζητήθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης να δώσει εξηγήσεις μέχρι τις 9 Αυγούστου, με τον τελευταίο να ζητά παράταση ως τις 27 του μηνός.

Σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο ο δήμαροχς Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μεταβαίνει στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί για το συγκεκριμένο θέμα με τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ