Το υπουργείο Οικονομικών δέσμευσε το 50% των λογαριασμών του δήμου Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Το υπουργείο Οικονομικών δέσμευσε το 50% των λογαριασμών του δήμου Θεσσαλονίκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 50% των λογαριασμών του δήμου Θεσσαλονίκης δέσμευσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς, όπως προέκυψε μετά από φορολογικό έλεγχο που διενήργησε η ΔΟΥ τη πόλης, ο δήμος δεν είχε καταβάλλει χαρτόσημο επί 17 έτη και συγκεκριμένα από το 1993 έως το 2010.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο rthess η συνολική αξία των μη καταβεβλημένων χαρτοσήμων, που έπρεπε να καταβάλλει ο δήμος για τα ενοίκια που ελάμβανε από τις διαφημίσεις που υπάρχουν σε δημοτικούς χώρους, ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

«Αμεσα ζητήσαμε άρση της δέσμευσης. Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα πληρωμών» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε με πράξη νομοθετικού περιεχομενου στις 6 Αυγούστου ενώ από την Εφορία ζητήθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης να δώσει εξηγήσεις μέχρι τις 9 Αυγούστου, με τον τελευταίο να ζητά παράταση ως τις 27 του μηνός.

Σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο ο δήμαροχς Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μεταβαίνει στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί για το συγκεκριμένο θέμα με τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ