Βγαίνει από τη φυλακή ο Μουμπάρακ - Θα τεθεί σε κατ' οίκον κράτηση - iefimerida.gr

Βγαίνει από τη φυλακή ο Μουμπάρακ - Θα τεθεί σε κατ' οίκον κράτηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η χώρα βουλιάζει από τις συνέπειες ενός ακήρυχτου εμφυλίου και ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι παραπέμπεται σε δίκη επειδή παραιτήθηκε από την κυβέρνηση μετά τη σφαγή στο Κάιρο, δικαστήριο της Αιγύπτου έδωσε εντολή να βγει από τη φυλακή ο Χόσνι Μουμπάρακ και να τεθεί σε κατ' οίκον κράτηση.

Ο Μουμπάρακ αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος από τη φυλακή του Καΐρου όπου κρατείται την Πέμπτη.«Στο πλαίσιο του νόμου περί εκτάκτου ανάγκης, [η ηγεσία των ένοπλων δυνάμεων] έδωσε εντολή ο Μοχάμεντ Χόσνι Μουμπάρακ να τεθεί υπό κατ' οίκον σύλληψη», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

Ο 85χρονος Μουμπάρακ είναι κατηγορούμενος σε μια επαναληπτική δίκη για τους θανάτους διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του, που τελικά οδήγησε στην πτώση του. Όμως είχε ήδη εκτίσει την μέγιστη διάρκεια προφυλάκισής του πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πέρυσι, ο Μουμπάρακ είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την ίδια υπόθεση. Ωστόσο, εφετείο έκανε αποδεκτή την προσφυγή του νωρίτερα φέτος και έδωσε εντολή να γίνει επαναληπτική δίκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ