Αυτή είναι η νέα Κίνα: Πολυεθνικές ρούχων στρέφονται στην Αιθιοπία για ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια - iefimerida.gr

Αυτή είναι η νέα Κίνα: Πολυεθνικές ρούχων στρέφονται στην Αιθιοπία για ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων της στην Αιθιοπία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων H&M σε προσπάθειά της να κρατά τα ράφια της συνεχώς γεμάτα με όλο και χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Μπορεί ο σουηδικός γίγαντας να κάνει λόγο για νέες πιθανές αγορές, ωστόσο σύμφωνα με τη Wall Street Journal πίσω από αυτή την επίσημη γραμμή κρύβεται το κόστος εργασίας που είναι το μισό σε σχέση με την Κίνα, μετά τις αυξήσεις των μισθών εκεί. Όπως αναφέρει και ένας προμηθευτής μάλιστα η εταιρεία H&M σκοπεύει να παράγει ένα εκατομμύρια κομμάτια το μήνα στην Αιθιοπία.

Οι εργασίες κατασκευής μονάδων θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθούν. Παρά τους κινδύνους που κρύβουν η ρευστή πολιτική κατάσταση της Αιθιοπίας και οι καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η αιθιοπική κυβέρνηση καθησυχάζει τους ξένους επενδυτές που ολοένα και αυξάνονται, στηρίζοντας τον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας.

Το μεγάλο βήμα πάντως έχουν ήδη τολμήσει και άλλες βρετανικές πολυεθνικές όπως η Tesco και η Huaijan που ράβουν για μάρκες όπως η Guess και η Tommy Hilfiger.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ