Φωτογραφική μηχανή διδάσκει τον κάτοχό της τα μυστικά της τεχνολογίας - iefimerida.gr

Φωτογραφική μηχανή διδάσκει τον κάτοχό της τα μυστικά της τεχνολογίας

Φωτογραφική διδάσκει τον κάτοχό της τα μυστικά της τεχνολογίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία έξυπνη ιδέα παρουσίασε ένας Αμερικανός καθηγητής προκειμένου να μυήσει μεγάλους και παιδιά στον θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας. Πρόκειται για την μοναδική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή BigShot, η οποία ζητάει από τον χρήστη να τη συναρμολογήσει από το μηδέν πριν την χρησιμοποιήσει.

Η ιδέα ανήκει στον Σρι Ναγιάρ, το έργο του οποίου χρηματοδοτήθηκε από τη Google και το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. Οπως δηλώνει ο ίδιος μιλώντας στο ΒΒC για την πρωτότυπη ιδέα του: «Το σχέδιο είναι να ωθήσουμε τα παιδιά να κατασκευάσουν κάτι από την αρχή. Σε μία εποχή που το λογισμικό είναι κυρίαρχο, είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε τους νέους ανθρώπους να κατασκευάζουν αντικείμενα»

Για την συναρμολόγηση της μηχανής υπάρχει λεπτομερής οδηγός στο διαδίκτυο, στον οποίο, όπως εξηγεί ο Ναγιάρ «περιλαμβάνονται σχέδια που απευθύνονται κανονικά σε φοιτητές, ωστόσο, εμείς επιχειρούμε να τα καταστήσουμε προσιτά σε παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών».

Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει τρεις διαφορετικούς φακούς, έναν παραδοσιακό, έναν πανοραμικό και έναν τρισδιάστατο.

Προκειμένου να βγει η μηχανή στην αγορά, ο Ναγιάρ συνεργάστηκε με την εταιρεία EduScience, η οποία συμφώνησε να του καταβάλει χρήματα από τις πωλήσεις της Bigshot. Μέρος αυτών των χρημάτων, θα χρησιμοποιηθούν για να σταλούν φωτογραφικές μηχανές Bigshot σε άπορα παιδιά, σε διάφορα μέρη της γης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ