Souzy Tros: Γνωρίστε την καντίνα Φαγητού και Πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Souzy Tros: Γνωρίστε την καντίνα Φαγητού και Πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ιδιαίτερη καντίνα εμφανίστηκε στην πόλη τον Ιούλιο του 2012 στoν Ελαιώνα με τον χιουμοριστικό τίτλο Souzy Tros αποτελώντας μια καντίνα Φαγητού και Πολιτισμού όπου εκτός από φαγητό φιλοξενεί εργαστήρια, παραστάσεις, συναυλίες και πολλά άλλα.

Η ιδέα ανήκει στην εικαστικό Μαρία Παπαδημητρίου και την Αμερικανίδα συγγραφέα Cathryn Drake και το σκηνικό που έχει στηθεί θυμίζει ελληνική κινηματογραφική ταινία του '50, με σπίτια-δωμάτια γύρω από μια κοινή αυλή. Άλλωστε και η καντίνα οφείλει το όνομά της στη γνωστή φράση της Ρένας Βλαχοπούλου.

Souzy Tros: Γνωρίστε την καντίνα Φαγητού και Πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η καντίνα Souzy Tros είναι μια προσπάθεια αναβίωσης του κοινού δημόσιου χώρου των παλιών αθηναϊκών αυλών, όπου οι γείτονες μοιράζονταν την καθημερινή τους ζωή.

«Οργανώνοντας και φιλοξενώντας εργαστήρια, προβολές ταινιών, παραστάσεις και συναυλίες που θα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή της αθηναϊκής κοινότητας, ελπίζουμε ότι η καντίνα θα λειτουργήσει ως καταλύτης συνεύρεσης και δημιουργίας, θα φέρει κοντά ανθρώπους με σκοπό την αλληλεπίδραση, την ανταλλαγή πόρων, καθώς και την από κοινού εξέταση των πρόσφατων πολιτικών και οικονομικών γεγονότων και των συνεπειών τους με στόχο τη γένεση ενός καινούργιου δημιουργικού διαλόγου» αναφέρουν οι εμπνευστές της δράσης.

Souzy Tros: Γνωρίστε την καντίνα Φαγητού και Πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στην καντίνα της «Souzy Tros» βέβαια υπάρχει φρέσκο και φθηνό φαγητό, όπως ελληνικός τραχανάς και μεσανατολικό χούμους. Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η αντανάκλαση της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της σημερινής Αθήνας.

Souzy Tros: Γνωρίστε την καντίνα Φαγητού και Πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η καντίνα Souzy Tros υποδέχεται το μονόλογο της Κασσάνδρας

Έναν σπαρακτικό και κωμικό μονόλογο, τον μονόλογο της Κασσάνδρας ετοιμάζεται να υποδεχτεί η καντίνα Souzy Tros στις 6 Σεπτεμβρίου εμπνευσμένο από την Αθήνα.

Η Κασσάνδρα ξετυλίγει την Οδύσσειά της, φορώντας κόκκινες γυαλιστερές μπότες. Με τα σπαστά αγγλικά της, μιλάει για τη δική μας αναζήτηση νοήματος και ελπίδας. Πόλεμος, εξουσία, κερδισμένοι και χαμένοι, σεξ, χιούμορ και σαρκασμός. Ευριπίδης και Bugs Bunny, Abba, Manchester United και Σκάρλετ Ο'Χάρα. Η απόσταση μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, ηθοποιού και θεατή, χώρου και λόγου καταρρέει.

Στο μονόλογο του Μπλάνκο, η μυθική Κασσάνδρα γίνεται άντρας που νιώθει γυναίκα, μια σύγχρονη μετανάστρια που παλεύει για την επιβίωση, σε διαρκή αναζήτηση ταυτότητας – εξόριστη στο σώμα της, ξένη σε κάθε πατρίδα.

Η Kassandra πρωτοανέβηκε στην Αθήνα, στο μπαρ Άνθρωπος, το 2011, και έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ και άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Αλβανία, Ελβετία, Κόσοβο, Τσεχία, fYROM, Βουλγαρία, Ισπανία) ενώ έχει αποσπάσει και πολλά βραβεία: Leading Female Role Award (Apollon International Theatre Festival), 2011.Best Interactive Performance Award (MonoAkt International Festival of Monodrama), 2012.Best Actor Award "Actor of Europe 2012″ (International Festival Actor of Europe), 2012.

Πληροφορίες
Souzy Tros, Μαρκόνι 8, Ελαιώνας
Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013
Ώρα 9.30

Souzy Tros: Γνωρίστε την καντίνα Φαγητού και Πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ