Guardian: Αν η Ελλάδα χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης, η Ευρώπη καλό θα είναι να βρει τη σωστή φόρμουλα - iefimerida.gr

Guardian: Αν η Ελλάδα χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης, η Ευρώπη καλό θα είναι να βρει τη σωστή φόρμουλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αμφιβολία αν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, όπως προανήγγειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα λύσει το πρόβλημα της χώρας μας εκφράζει ο αρθρογράφος του Guardian Νιλς Πράτλεϊ. Η αγγλική εφημερίδα θεωρεί πως η Γερμανία μένει προσκολλημένη σε αυτή τη λύση επειδή δεν θέλει να συναινέσει σε νέο κούρεμα.

Αναλυτικά το άρθρο του Guardian:

Η Ελλάδα, λοιπόν, σύντομα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης. Το παραδέχτηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ήταν προετοιμασμένος να το κάνει εν μέσω προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία. Υποθέτει κανείς πως ο Σόιμπλε θεώρησε ασφαλέστερο να βουτήξει σε αυτά τα πολιτικά αμφιλεγόμενα νερά μόνο και μόνο επειδή έχει «κολλήσει» στη γραμμή του κόμματός του ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να λάβει άλλη ελάφρυνση χρέους.

Τι κρίμα. Αν χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης μάλλον ήρθε η ώρα να βρουν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις τη σωστή φόρμουλα. Ενα μικρό πακέτο δανειοδότησης για να καλύψει την τρύπα που έχει ήδη αναγνωριστεί από το ΔΝΤ θα αντιπροσωπεύει άλλη μια δόση φαρμάκου που δεν αποδίδει. Η ελληνική οικονομία καταβεβλημένη από τα μέτρα λιτότητας, αντέξει για λίγο, αλλά ένα τέταρτο πακέτο διάσωσης δεν θα αργήσει να έρθει.

Μια καλύτερη προσέγγιση θα απαιτούσε τους δανειστές της Ελλάδας να αναλάβουν μεγαλύτερο «βάρος» προκαταβολικά, να μειώσουν το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα και να ελπίζουν να δουν την ανάπτυξη να ελαφρύνει κι άλλο το βάρος. Είναι η μετεκλογική Γερμανία έτοιμη να υποστηρίξει αυτή την ιδέα; Αν όχι μέχρι το τέλος του χρόνου θα μιλάμε για μια φρέσκια κρίση της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ