Πούτιν, γκέι, Ισινμπάγιεβα κι ένα καυτό φιλί στο στόμα έχουν κάνει άνω κάτω τους Ρώσους - iefimerida.gr

Πούτιν, γκέι, Ισινμπάγιεβα κι ένα καυτό φιλί στο στόμα έχουν κάνει άνω κάτω τους Ρώσους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα ξεκίνησαν από τους νόμους της Ρωσικής κυβέρνησης του Βλάντιμιρ Πούτιν που περιόρισε σημαντικά τα δικαιώματα των γκέι. Νόμοι που έδωσαν το έναυσμα για ένα πογκρόμ άγριας κακοποίησης ομοφυλόφιλων από ακραίους εθνικιστές που δήθεν μάχονταν την παιδοφιλία.

Η διεθνής κοινότητα κριτίκαρε έντονα τους Ρώσους και τα κλαμπ της Βρετανίας ανακοίνωσαν πως θα μποϊκοτάρουν τις ρωσικές βότκες.

Η συνέχεια ανήκε στην Ελένα Ισινμπάγιεβα που μετά τη νίκη της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας τόνισε πως η προαγωγή των γκέι απειλεί το έθνος και πως η ιστορία έχει διδάξει ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι με άνδρες και οι άνδρες με γυναίκες. Δύο μέρες μετά οι αθλήτριες Ξένια Ριζόβα και Γιουλία Γκούσκινα κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στα 4Χ400 φιλήθηκαν στο στόμα. Ολοι μίλησαν για αντίδραση στις δηλώσεις της Ισινμπάγιεβα και απάντηση στους νόμους Πούτιν.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι διαφορετική, αφού το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Τύπος δεν έχει σχέση με τα κίνητρα των δύο αθλητριών με την Ριζόβα να δηλώνει ταπεινωμένη από την αντιμετώπιση των ΜΜΕ.

Το θερμό φιλί στα χείλη συζητήθηκε πολύ εν μέσω της διαμάχης για το ρωσικό νόμο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» σε ανηλίκους, την οποία τιμωρεί πλέον με πρόστιμο και φυλάκιση.

Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και μέσα ενημέρωσης ερμήνευσαν αυτό το φιλί, η φωτογραφία του οποίου έκανε το γύρο του κόσμου, ως ένα σήμα υποστήριξης προς την κοινότητα των ομοφυλοφίλων εναντίον του νόμου που θεσπίσθηκε τον Ιούνιο από το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δέχεται έντονες επικρίσεις από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ξένια Ριζόβα επέμεινε στο γεγονός ότι είναι παντρεμένη και ότι αυτό το φιλί ήταν μια εκδήλωση χαράς για το χρυσό μετάλλιο.

«Χθες δέχθηκα 20 τηλεφωνήματα από διάφορα όργανα του Τύπου που, αντί να με συγχαρούν, αποφάσισαν να με ταπεινώσουν μ' αυτές τις ερωτήσεις», δήλωσε η Ριζόβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

«Η Γιούλια κι εγώ είμαστε κι οι δυο παντρεμένες και δεν έχουμε καμιά άλλη σχέση. Προπονούμαστε μαζί εδώ και οκτώ χρόνια και έχουμε γίνει πολύ καλές φίλες», πρόσθεσε.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει για μας η νίκη έπειτα από οκτώ χρόνια! Ήταν ένας κατακλυσμός από συναισθήματα. Και αν εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή τα χείλη μας άγγιξαν... Δεν ξέρω πώς ορισμένοι έφτασαν να φανταστούν κάτι τέτοιο», είπε ακόμη η Ριζόβα. «Αυτό δεν ταπεινώνει μόνον εμάς, αλλά και τους προπονητές μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ