Η «αυτοπροσωπογραφία» του απεικονίζει τελικά τον αδερφό του, Τεό - iefimerida.gr

Η «αυτοπροσωπογραφία» του απεικονίζει τελικά τον αδερφό του, Τεό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις διάσημες αυτοπροσωπογραφίες του Vincent Van Gogh, η οποία φιλοξενείται στο ομώνυμο μουσείο του Άμστερνταμ, δεν απεικονίζει το διάσημο ζωγράφο, αλλά τον αδερφό του Theo, υποστηρίζουν τώρα ερευνητές.

Σε μια μελέτη, η οποία φτάνει τις 600 σελίδες, ειδικοί ερευνητές του μουσείου Van Gogh του Άμστερνταμ υποστηρίζουν ότι στον επίμαχο πίνακα του 1887 τελικά απεικονίζεται ο Τεό, αγαπημένος αδερφός του ζωγράφου κι όχι ο ίδιος, όπως πίστευαν ως τώρα. Ο ισχυρισμός αυτός έχει ιδιαίτερη, μάλιστα, σημασία, δεδομένου ότι τους κριτικούς του έργου του Van Gogh πάντα προβλημάτιζε το γεγονός ότι ο ζωγράφος δεν έχει κάνει ποτέ το πορτραίτο του αδερφού του, τον οποίο αγαπούσε πολύ και από τον οποίο στηριζόταν.

Η εκτίμησή των ειδικών στηρίζεται στη μελέτη των χαρακτηριστικών και των διαφορών τους μεταξύ των δύο αδερφών, ειδικά στα μάτια και τα αυτιά τους. "Ακόμη, η γενειάδα του Theo είναι πιο ανοιχτού χρώματος και διαφέρουν επίσης και στον τρόπο ντυσίματός τους", αναφέρει ο Louis van Tilborgh, ένας εκ των ειδικών που κλήθησαν να μελετήσουν το πορταίτο.

"Ο πίνακας μοιάζει περισσότερο στις φωτογραφίες του αδερφού του ζωγράφου, απ' ότι στον ίδιο", καταλήγει ο ερευνητής.

Πηγή: tvxs

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ