Το νέο υπερ-γιοτ του Προέδρου των Αραβικών Εμιράτων είναι ένα αληθινό «τέρας» διαστάσεων και πολυτέλειας [εικόνες] - iefimerida.gr

Το νέο υπερ-γιοτ του Προέδρου των Αραβικών Εμιράτων είναι ένα αληθινό «τέρας» διαστάσεων και πολυτέλειας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To «Azzam» είναι κι επισήμως το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γιοτ στον κόσμο με μήκος που φτάνει τα 180 μέτρα. Καθελκύστηκε από την Lürssen Yachts στις 5 Απριλίου, στέλνοντας το «Eclipse» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Το εν λόγω γιοτ είναι ιδιοκτησία του Σεΐχη Khalifa bin Zayed al-Nayan, Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Εμίρη του Abu Dhabi.

Το κόστος της κατασκευής του άγγιξε τα 600 εκατομμύρια δολάρια, οι μηχανές του διαθέτουν ισχύ 94.000 ίππων, χρειάστηκαν περίπου 4 χρόνια για την ολοκλήρωσή του, ενώ το εσωτερικό του σχεδιάστηκε από τον περίφημο Γάλλο designer Κριστόφ Λεονί και περιλαμβάνει 50 σουίτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ