Σωτηρία από το ροχαλητό προσφέρει το τραγούδι σύμφωνα με βρετανική έρευνα - iefimerida.gr

Σωτηρία από το ροχαλητό προσφέρει το τραγούδι σύμφωνα με βρετανική έρευνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις φωνητικές ασκήσεις φαίνεται πως θα το ρίχνουν από δω και πέρα όσοι θέλουν να απαλλαγούν από το ενοχλητικό ροχαλητό, αφού σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Εξετερ, συγκεκριμένες φωνητικές ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα χρόνιου ροχαλητού και υπνικής άπνοιας.

Η δασκάλα φωνητικής Άλις Ότζει σχεδίασε ένα σετ ασκήσεων με επίκεντρο τις μυϊκές ομάδες του λαιμού (φάρυγγα και λάρυγγα) με σκοπό να βοηθήσει έναν φίλο να απαλλαγεί από την ταλαιπωρία του ροχαλητού. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα παρακίνησαν λοιπόν τους ερευνητές στο να μελετήσουν πώς ακριβώς το τραγούδι μπορεί να σταματήσει το ροχαλητό.

Στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν συνολικά 60 άτομα που ροχάλιζαν στον ύπνο τους, εκ των οποίων οι μισοί ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα φωνητικών ασκήσεων διάρκειας μερικών λεπτών, για τρεις μήνες.

Όπως διαπιστώθηκε στο τέλος της δοκιμής, το ροχαλητό των συμμετεχόντων που εκτελούσαν καθημερινά τις φωνητικές τους ασκήσεις είχε μειωθεί σημαντικά, σε σχέση με εκείνο των υπολοίπων.

Σύμφωνα με τον δρ Χίλτον "η τρίμηνη θεραπεία καθημερινών φωνητικών ασκήσεων μείωνε τόσο τη συχνότητα όσο και την ένταση του ροχαλητού, ενώ βελτίωνε παράλληλα την ποιότητα του ύπνου", ενώ όπως συμπληρώνει " τα αποτελέσματα αυτά, ανοίγουν έναν νέο θεραπευτικό δρόμο μακριά από χειρουργικές επεμβάσεις, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελεί καλά νέα για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ροχαλητού και υπνικής άπνοιας".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ