Η μητέρα του μακελάρη της Νορβηγίας έγραψε βιβλίο: Η δική μου αλήθεια για τον γιό μου Aντερς Μπρέιβικ - iefimerida.gr

Η μητέρα του μακελάρη της Νορβηγίας έγραψε βιβλίο: Η δική μου αλήθεια για τον γιό μου Aντερς Μπρέιβικ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκάλυψη αναμένεται να αποτελέσει το βιβλίο της μητέρας του Άντερς Μπρέιβικ στο οποίο εξομολογείται τη δική της πλευρά για το φονικό μακελειό που συγκλόνισε τη Νορβηγία το 2011.

Η Βέντσε Μπέριγνκ Μπρέιβικ πέθανε το Μάρτιο του 2013 σε ηλικία 66 ετών και το τότε δικαστήριο απαγόρευσε στον Μπρέιβικ να παραστεί στην κηδεία της, ωστόσο λίγους μήνες πριν το θάνατό της εξομολογήθηκε στη δημοσιογράφο Μαρίτ Κρίστενσεν τη δική της εκδοχή των γεγονότων.

Όπως δήλωσε η δημοσιογράφος, η προετοιμασία του βιβλίου ήταν μυστικό το οποίο γνώριζαν μόνο ελάχιστη άνθρωποι. «Ακολούθησα όλη τη ζωή της μητέρας, από την κούνια μέχρι τον τάφο. Στο βιβλίο καταγράφονται τα συναισθήματά της και οι αντιδράσεις της απέναντι στον Μπρέιβικ, από την παιδική του κιόλας ηλικία».

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο Άντερς Μπρέιβικ ζούσε με την μητέρα του τα τελευταία πέντε χρόνια πριν από την τρομοκρατική επίθεση. Τη μέρα εκείνη ο 34χρονος, σήμερα, έγκλειστος είχε πει στην μητέρα του ότι θα πεταγόταν σε ένα κατάστημα για να αγοράσει κάποια εξαρτήματα για τον υπολογιστή του.

Η Κρίστενσεν στην συνέντευξή της δεν θέλησε να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του βιβλίου, ανέφερε πάντως ότι η μητέρα του Μπρέιβικ δεν κατηγορούσε τον εαυτό της για τις πράξεις του γιου της.

Ο Μπρέιβικ εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών κατηγορούμενος για διπλή τρομοκρατική ενέργεια που στοίχισε τη ζωή σε 77 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ