Η μαύρη αγορά των likes – Πόσο κοστίζουν οι διαδικτυακοί ακόλουθοι στα κοινωνικά μέσα - iefimerida.gr

Η μαύρη αγορά των likes – Πόσο κοστίζουν οι διαδικτυακοί ακόλουθοι στα κοινωνικά μέσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν είστε λάτρεις του Instagram και σας αρέσει να βλέπετε τις αναρτήσεις σας να χαίρουν ιδιαίτερης αποδοχής, δεν έχετε παρά να διαθέσετε δεκαπέντε δολάρια για να αξασφαλίσετε χίλιους ακόλουθους.

Σύμφωνα με τη γνωστή εταιρεία ασφάλειας RSA της EMC, το κόστος των ακόλουθων είναι έως και πέντε φορές υψηλότερο από το κόστος για την αγορά ισάριθμων κλεμμένων αριθμών πιστωτικών καρτών, γεγονός που μαρτυρά ότι οι "οπαδοί" και τα "μου αρέσει" έχουν μεγαλύτερη αξία σήμερα. Χίλιοι αριθμοί πιστωτικών καρτών πωλούνται αντί 6 μόλις δολαρίων.

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει το Reuters, οι περιζήτητοι ακόλουθοι δεν αντιστοιχούν σε πραγματικούς χρήστες της υπηρεσίας, πρόκειται δηλαδή για πλαστούς λογαριασμούς – πράγμα που δεν αναφέρεται στις ιστοσελίδες που παραπέμπει η αναζήτηση "Purchase Instagram Followers".

Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να χαλάει τα σχέδια όσων επιχειρούν να ρευστοποιήσουν τα like στην σελίδα τους, κι αυτό καθώς η αγορά εικονικών ακόλουθων και like δίνει την απαραίτητη ώθηση στην εκάστοτε ενέργεια, δημιουργεί πραγματικό κοινό και αληθινά like. Το προϊόν μάλιστα εμφανίζεται ως δημοφιλές.

Όπως αναφέρεται, για την δημιουργία των πλασματικών ακόλουθων και like χρησιμοποιήθηκε μια παραλλαγή του διαβόητου Zeus, ενός δούρειου ίππου που χρησιμοποιήθηκε πριν από πέντε και πλέον χρόνια για την κλοπή αριθμών πιστωτικών καρτών και άλλων πληροφοριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ