Στην Αθήνα στις 17-18 Ιουλίου η Χίλαρι Κλίντον - iefimerida.gr

Στην Αθήνα στις 17-18 Ιουλίου η Χίλαρι Κλίντον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τα προβλήματα της περιοχής θα συμπεριλαμβάνει η ατζέντα της επίσκεψης της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στην Αθήνα στις 17 και 18 Ιουλίου.

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών θα πραγματοποιήσει πρώτα επίσκεψη στην Τουρκία (15 και 16 Ιουλίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Κλίντον θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου θα συμμετάσχει στις συναντήσεις της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη και θα διεξάγει διμερείς επαφές με Τούρκους αξιωματούχους.

Όπως τονίζεται, κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, η υπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου και άλλους πολιτικούς ηγέτες για να συζητήσει τα ζητήματα της Λιβύης, της Συρίας, καθώς και ένα "πλήρες φάσμα" των κοινών διμερών και πολυμερών ζητημάτων.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χίλαρι Κλίντον θα βρίσκεται στις 17 και 18 Ιουλίου στην Ελλάδα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών Λαμπρινίδη και άλλους πολιτικούς ηγέτες για να συζητήσει "θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος".

Η κ. Κλίντον, μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα, θα μεταβεί στην Ινδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ